Wangus-liha

Mikä wangus?

Wangus on maailmalla käytetty nimike Aberdeen Anguksen ja Wagyun risteytykselle.

Miksi wangus?

Wagyu tuo lihaan korkeat kertatyydyttyneiden rasvojen tasot ja terveyshyödyt, kun taas angus tuo maailman laajuisesti kuuluisan makunsa ja mureuden. Wangus-risteytys johtaa täyteläisen lihaisaan, voiseen, suussa sulavaan makuun sekä miellyttävän mureaan makuelämykseen.

Waguyn liha

Wagyun liha on monessa suhteessa erityistä ja sillä on monia ominaisuuksia tarjottavana. Wagyun marmorin rasvahappokoostumuksella on keskeinen rooli wagyun lihan laadussa, sillä wagyun umamimaku ja ainutlaatuinen mureus johtuvat suuresta kertatyydyttymättömien rasvahappojen osuudesta lihan kudoksissa.

Wagyun liha on poikkeuksellisen korkealaatuista naudanlihaa, se tunnetaan parhaiten runsaasta marmoroitumisesta, jonka ansiosta liha on erittäin maukasta. Wagyun liha ei ole sen rasvan vuoksi pelkästään maukasta, vaan sillä on myös merkittävät terveyshyödyt. Liha sisältää runsaasti pehmeitä ja hyvin jakautuneita rasvoja, jotka ovat terveydelle hyväksi.

Wagyun liha sisältää erittäin paljon Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja, joita ihmisen elimistö ei pysty itse tuottamaan, vaan ne tulee nauttia ravinnon tai lisäravinnon kautta. Omega 3:n tiedetään suojaavan muun muassa sydänsairauksilta, niveltulehdukselta, masennukselta, Alzheimerin taudilta ja korkealta verenpaineelta. Wagyun lihan kolesteroliarvot ovat alhaisimmat kaikista lihoista.

Wagyun lihan rasva sulaa matalammassa lämpötilassa, noin 25 asteessa, jonka vuoksi tuntuu, että liha oikein sulaa suussa. Laadukas liha ei kaipaa mausteeksi kuin suolan ja pippurin.

 

Punaista lihaa, joka on hyväksi sinulle.